СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:05

Муляренко презентував проект розвитку міського простору Рівного з урахуванням людей з інвалідністю

Учора, 6 лютого в Рівному у приміщенні «Інваспорту» пройшла презентація проекту Громадського бюджету «Адаптація міської туристичної інфраструктури до потреб людей з інвалідністю». 

Його автором є екс-голова Рівненської ОДА, депутат Рівнеради Олексій Муляренко.

«Сьогодні був насправді мотивуючий вечір. Гарне приємне спілкування, смачна кава та презентація унікального соціального проекту, головною метою якого є розвиток міського простору з урахуванням людей з інвалідністю», – написав екс-очільник Рівненщини у себе на сторінці в Фейсбуці.

 

Олексій Муляренко також повідомив, що у рамках проекту було створено 3 фільми про Рівне та його найвизначніші місця. Все заради того аби ще більше людей могли доторкнутися до частинки історії міста, в першу чергу ті хто не може його бачити але може відчути, або не може вільно багато пересуватись містом.

Разом зі стрічками розробили і мнемосхеми(тактильні карти) з дублюванням назв туристичної інфраструктури Рівного шрифтом Брайля – вони будуть встановлені в 11 місцях, зокрема, у «Злата плазі», ЦНАПі, Палаці дітей та молоді, Міському палаці культури, парку Шевченка та в зоопарку, а навесні ще три карти з’являться на залізничному вокзалі та двох автостанціях.

До слова, вартість проекту становить 250 тисяч гривень.

«Я, як автор проекта, щиро вдячний усім причетним, всім хто не залишився байдужим! Наше місто має бути комфортним для усіх!», – підкреслив Олексій Муляренко.